åka dubbeldeckarn idag

ska åka till pappa idag, åker runt halv 3 till stan tror jag. sen idag är det ju halloween så ska gå med en kompis tror jag :)

Vi börjar oxå tappa alla bloggläsare.. varför  det ?

Ska va hos pappa till tors tror jag, ska färga håret på fredag o om en vecka så ska jag te gamleby!! längtar :D

aja, har nördat sims 3 hela dagen idag men nu lyssnar jag på lite musik. liv.se !!! :D


stallet idag..

Idag har jag varit med nadja o i stallet. Jag kom till henne först, sen så red hon hennes häst. Hoppade lite o så, jag fick skritta av o sen så en stund efter åkte jag till stallet. tog bara nikita idag, regnade så mke o ja man va piiiss blöt efter det.. det gick bra o hon blev väääldigt svettig, backar upp o ner.. bara massa träning, hon va verkligen trött när vi kom till stallet igen.
Igår va det som sagt gymnastiktävling. Vi fick massa avdrag för tränarna hade olika kläder på sig.. Vi fick ingen placering men jag är nöjd ändå ! :)

Provridning!

Uppdatering från min sida har inte varit bra alls.. Men jag har inte varit i stallet på jätte länge, därav inget att skriva om...
Idag har jag varit och  prov ridit Mero. En hingst/valack(?) maxad D-ponny. Han var jätte snäll och super fin. Ägaren hämtade honom i hagen och sen gjorde hon iordning honom. Jag gjorde inte speciellt mycket. När han var klar så red vi iväg. Skritta bara till paddocken, när jag kom till paddocken. Skritta jag lite, sen försökte jag trava lite, men gick inte speciellt bra. Men det gäller att vara bestämd!
När jag skänlade på honom så gick det bra, sen sprang ägaren med, och då gick det också. Jag krävde inget speciellt, red bara för rolighetenskull.
Jag ska dit imorgon också, tar säkert med mig kameran och då kommer det bilder på honom!
nu ska jag sova, godnatt!

Gilla våran blogg på facebook!

Gilla våran blogg på facebook! :D
Klicka häääääär!

stallet imon

Imon är det stallet! :) Längtar redan o undrar hur det ska gå med hästarna.. Sen hur det sska gå att hitta vart man öppnar hagen.. Dom har bytt hage igen, den som dom bytt till har dom aldrig gått i när jag varit där så vet inte vart man öppnar osv.. men det märker jag imon haha :)
planer vad jag ska göra här då...
Nikita- träna i träns, mmen grimma över/under så jag kan ha tyglarna i grimman.. ska rida henne imon hade jag tänk eftersom hon behövs tränas :) det blir första gången jag vet att hon har träns på länge så därför väljer jag att ha grimma oxå så jag kan ha tyglarna i grimman så jag inte  håller på med bettet! :)
Elvan- antingen bara gå en promenad elr leka i hagen :)
Reme- om det inte hunnit bli mörkt innan jag är klar med dom andra så går jag och han en liten promenad :)
detta åt jag i lördags, väääldigt goott! Nu ska jag ta min risifrutti :))

hejsvejs!

har varit hos saknade victor idag med matilda! underbart att få träffa hnm igen o fick även rida lite! underbar känsla verkligen!!
sen så har jag även mailat en som sökte medryttare till en shettis som man kunde rida/ köra. fick även svar att hon va intresserad av mig men skulle se om hon fick in fler svar. sen hade hon en annan shettis som inte va inriden o som hon skulle börja tömköra o hon fråga ifall jag ville göra det! (den shettisen fanns inte med på annonsen)
så vi får se hur det blir, hon skulle höra av sig i veckan elr nästa :)

ridningen i tors o idag

I torsdags fick jag Topsy, en mysig  tjej att stå att pyssla om med men seg i ridningen..
hade skänkelvikning och voltspår, hon gick inte i ngn fin form tänkte mer på farten haha :P farten gick la okej då :p fram gick hon iaf o skänkelvikning va helt okej, bara huvudet som blev snett ibland xd
sen idag va jag o matilda i stallet.. hon tog en tidigare buss än vad jag gjorde så hon fick vänta ett tag på mig haha :)
men vi tog in alla hästarna, reme i boxen o självklart rulla han sig haha :)
sen så fixade vi iordning elvan o nikita. matilda skulle rida elvan idag med, det fick bli en sväng ute :) det gick bra, full fart på elvan idag haha mys ponniiiee! matilda är bara för rolig o har inte bästa kollen i galoppen xd dom galoppera upp för en backe, finns ett ställe man kan svänga in o hoppa över en stock o det gjorde elvan utan att matilda va beredd o där flög hon av x)
nikita va sjuuuukt duktig! matilda red henne sen ! :D hon bockade i början o ville bita henne men sen så gick det o det blev skritt o trav med lite bocksprång ! :D problemet är att hon är ömfotad.. D:
får bli en fin bild på mig o tobbe larsson haha :)

Ingen ridning i onsdags...

Det blev ingen ridning i onsdag. För min ridlärare var sjuk... drygt! Det är bara ridning nästa vecka, sen blir det ingen mera ridning förän vecka 46.. fy, vad tråkigt. Kommer inte heller vara i stallet på två veckor. Men men, så är livet ibland.
Min skoldag har varit jätte bra idag. allt går som det ska, jag redovisar steg efter steg. känns riktigt skönt och man får motivation till att det man gör, blir bra. Jag ska snart äta lite mat och sen blir det film!

skitväder elr vadå!?

ja som sagt, det regnar alltid i borås -.- stämmer verkligen iin typ!
iaf i skolan hände det inte så mke, trist väder = trööött sandra!!! men efter skolan va det stallet, kunde inte bestämma mig riktigt om jag skulle skippa det elr inte men det va verkligen värt att jag åkte dit en stund!
började med att jag kom dit, hästarna har bytt hage till den bakom stallet så ja det va bara att öppna o ropa på dom! då kom dom lunkandes fram till mig :) o gissa vem som kom fram först?! jo nikita! för första gången kmr hon fram så där :)
men jag började borsta pluttisarna, elvan va lite orolig elr ngt.. spänd typ. men annars va dom myyysiga :) sen så börja jag träna elvan lite. backa, fram, halt, huvudet på sne o lite så :) det gick ffaktist väldigt bra o stolt över henne!
sen så tog jag nikita, tog ut henne i hagen för att se hur hon va utan dom andra, lite stressad o fokuserade mer på hästarna men det kmr säkert gå bra senare!
sen tog jag reme, borstade honom när han stog lös, sparkade en gång.. han är precis som diler när det gäller att göra iordning, sparkas o bits... det är ett beteende som jag hoppas kmr bort snart! men sen va han duktig när han gick efter mig, skänkel vikning (vet inte vad det heter från marken) backa, fram, sväng osv!
aja nu ska jag fortsätta med min eng :)

Ojoj...

Oj jag har inte uppdatera på bloggen på jätte länge nu... nu får jag ta och skärpa mig. ska berätta lite vad jag gjort under tiden jag inte uppdaterat!
I torsdags så var jag med Sandra på bfk, och var i skolan. gjorde inte speicellt mycket mera.
I fredags var jag i ullared, precis som sandra skrivit. och i skolan. jag gick lite tidigare från skolan.
Idag har jag vart på kalas hos min kusin, och städat mitt rum. Jag ska försöka göra minst ett eller två inlägg om dagen. :)
Jag har även lite bilder från alla dagarna, som jag troligen kommer lägga upp på bloggen! :)



gekås!

Idag slutade både jag o rebecka tidigare från skolan då vi skulle till gekås :)
jag hitta faktiskt rätt mycket, tänkte ta lite bilder med kläder o så imon. så får la se om det kmr några bilder ;)
imon är det oxå gymnastiklläger! kmr bli fett kul o jag är 100 % taggad!

diler 13/10

idag fick jag diler igen! verkligen en suer härlig häst att rida men i stallet vääldigt jobbig!
hoppning idag o vi va sena med att bygga fram.. så alltså sena i ridningen med..!
men vi fick hoppa några gånger iaf!
han va härlig att hoppa bara man får fram han vilket jag tyckte att han va elr lite smått seg men lagom typ :) allt gick bra idag!
ullared imon ! :D skulle få gå 1 men ska ta med lapp om att gå typ 12.35 för att hinna med bussen oxå :)

Jonte 12 oktober

Jag är verkligen jätte nöjd med dagens ridpass. trodde först det skulle gå åt skogen. Men det gick faktist jätte bra! Jag kan inte riktigt sätt ord på vad vi hade för övning... Men vi travade, red lätt, mm. Men vi travade rätt så mycket. Jag tyckte Jonte var väldigt pigg, men det gick bra. råka bara ligga precis bakom Csenge i traven... Även fast jag försökte sakta in, så gick han bara jätte fort när jag lätt han bara skritta...
Men jag är iallfall skit nöjd! :D

gymnastik :)

idag va det då gymnastik!
innan det va jag o rebecka i stan o åt hihi :) vid 4 gick hon hem o jag till mammas jobb, där va min gamla lärare :D ååh vad kul att träffa henne igen! det va liksom hon som gjorde så jag mådde bra o allt sånt!
iaf på träningen tränade vi lite för tävlingen. pegasus va med.. ngt jag inte tkr om då jag slagit mig dom gånger jag haft med den. pegasus är en sån på bilden o man ska sätta händerna där o falla över. tror man kan göra annat oxå men vi ska iaf bara falla över.
Det började med att jag sprang fram till den men tveka o stanna o gick över den bara, samma sak andra o tredje gången också. sen så sa dom om jag inte gör så skulle jag få stå där uppe o göra så då klara jag det :D riktigt stolt :))
sen körde vi även volt, mina volter blir bara bättre säger dom :D Lååter bra elr vad!?
sen så ska vi ha läger på lör- sön :d sova i gymmix o träna flera timmar :D ha skoj, se på olika klipp från tävlingar, träna för tävlingen osv :D så det kmr ni få höra om på söndag :)

snart stallet

snart drar jag mig ner till bussen, elr snart o snart.. halv drar jag mig ner!
sen när jag kommit dit börjar jag ta in hästarna oså får jag se hur långt jag hinner innan rebecka kommer:)
bilder hoppas jag på att det kmr idag. beror ju på om hon skickar dom till mig elr om hon lägger ut dom.
aja, bloggar mer om dagen ikväll! så vi hörs :)
bild på nikita :D

pluggat..

jag har nyss pluggat, duktigt av mig! hehe :) imon är det hemstudiedag o då ska jag till stallet, sen kmr även becka dit så ska vi se om vi kan ta elvan o reme utan att nikita blir för orolig o sånt.. annars tar vi elvan o nikita o sen reme själv :)
nu kollar jag bdb o så där ;) aja hehe, vad vill ni se mer av här på bloggen ?

det va ett tag sen

hej, det va ett tag sen.. men igår va jag inte på humör när jag kom hem så jag ville inte blogga.
men det va ju hästmässa igår, kollade på tobbe, peter o lite så. köpte även blåa agria benlindor :)
iaf så åkte jag o matilda till stalllet sen. vi gick ner lite snabbt till paddocken med elvan o nikita. matilda red elvan o provade hoppa medans jag longera o hoppade med nikita. nikita verkar tycka det är roligt att hoppa! fast i longeringen går det inte så bra hehe :) men det va ju första gången för henne! så man får ju träna mer på det.
sen tog vi reme, jag red till paddocken o matilda gick med med kameran. han va jätte mysig o vi hoppade i paddocken, i början va han lite smått jobbig men sen va han jätte duktig den plutten! lindorna va på oxå hihi :) kmr bilder här oxå :)
sen när vi skulle tbx så red ju matilda. skyddet till kameran trilla av ngn stans mellan paddocken o ängen. dock hitta vi den inte så det va lite därför jag va på dåligt humör igår.
iaf så hoppade jag oxå upp så vi red 2 på reme :) vilket va jätte mysigt o han va duktig den plutten! :) han kan hoppa om han vill ! :)

Videos!

Filmad med mobilkamera = dålig kvalite!
Tyvärr funkade inte ljudet här.. vet inte varför?!

ridpasset med diler!

Tycker att det gick vädligt bra, kändes lite stor men han va mysig! dock va han vääääldigt jobbig i stallet men även lite rolig! hoppas becka kanske kan lägga ut filmen på honom i stallet hehe :)
kom knappast upp då han va så stor hihi men det gick tillslut när malin höll i honom så :) vi började värma upp i skritt, fin o frammåt där! sen i traven va han oxå fin o då tränade vi mke på volterna, ställningen va fin oså! galoppen va lite trög men det gick ända tills han bröt av o vi kämpa minst 1 varv för att få igång han igen..
sen sså tränade vi på framdelsvändningar, det gick bra men sen när han visste vad han skulle göra så ville han skynda sig fram så han försökte göra det helt själv :)
aja.. hoppas att becka kan lägga upp bilderna sen när hon va med i stallet! :)

Kommit hem från bfk.

Jag kom nyss hem från Borås ridhus. Har tittat när Sandra red. Mycket skoj! Just nu håller jag på med videon från igår när jag red.
Så den kommer att komma, ni kommer även få lite andra videoklipp, från olika tillfällen när jag ridit! :D
Oredigerad bild från igår.

Frågestund

Jag kör på en frågestund. Fråga vad ni vill, svara på alla förutom för persoonliga! :)
Endast jag ( Rebecka) som har frågestund. 

vad villl ni läsa?!

Vad vill ni läsa på bloggen? Vill ni ha fler bilder, flera hiss/diss, dagen/veckanssmurf? Skriv vad ni vill läsa mer om!

Gulligt!

Hur gulligt är inte detta? Jag bara älskar videon!

Looydn 5 oktober

Jag fick Looydn som jag ville. Kändes skönt att få hoppa honom efter förra gången. Då jonte vägrade två gånger, och andra gången flög jag av...
Jag tyckte iallafall passet gick super. Vi hade somsagt hoppning idag, och vi hoppade ca 60 cm. Det stod två hinder på långsidorna, och ett i mitten av paddocken. Det gick i vilket fall jätte bra. Amanda var med och fota. Dock regnade det så blev inte så jätte många bilder/videos. Typiskt.. Att det alltid ska regna! :((
Kommer att sätta ihop en video. Flera bilder kommer att komma.. antingen i videon eller på bloggen! :)

ridning imon!

imon är det ridning, då får ni om ridpasset :)
Har inte mke att skriva om nu men jaja.. har inte gjort ngt speciellt nu sen jag kom hem. typ bara pluggat O.o
Jag undrar vääldigt mke vem jag ska ha imon då det troligen är i manechen ? o jag har bara ridit ut på storhäst hehe :)
hinner inte uppdatera innan ridningen imon då jag åker dit direkt efter skolan.
sees imon då :)

Snart stallet!

Jag ska snart iväg till stallet. Vi ska ha hoppning idag, hoppas det går bra. Med tanke på det som hände förra gången jag hoppade... Så är lite osäker. Jag skriver om dagens pass när jag kommer hem, duschat och käkat.


Dag 5 -

Dag 5 - Favoritbilder jag tagit




En av alla jag har. Jag har inte speciellt mycket tid att lett upp bilderna. Men dom kommer antaligen att komma inom kort...

BFK


Ponny SM


hej o hejdå!

hej elr godmorgon! nu ska jag snart åka med mamma o lämna hugo på dagis sen så kör hon mig till rebecka (y)
idag i skolan tror jag inte det händer så mycket mer än typ att jag o rebecka ska redovisa so, tyska kp o jag ska till svenskan första 10min hehe..
Ingen gymnastik för min del idag.. då jag har väldigt ont i magen o huvudet men jag går till skolan iaf..
hajdå! nu ska vi typ åka tror jag x)

vad jag har tänkt att träna elvan

Då jag är för lång för elvan så rider jag ju inte henne alls mke. det är mke nu som jag vill o därför har vi tagit det lugnt några gånger nu men nu får jag nog ta o sätta igång igen med hårda pass.
så som longering, uteritt, tömkörning, hoppning osånt! hästar är inte bara att rida utan det finns så mke annat man kan göra oxå!
Dock behöver vi träna väldigt mke med longering och tömkörning så det är bara att sätta igång. Jag vet inte riktigt om jag har ngt mål med henne innan jul men det är nog att få ett bra flyt när vi longerar o inte att hon gör som hon vill mer osv.
När snön kommer så hoppas jag att det fortfarande finns något ställe jag kan longera på så vi kan fortsätta med träningen! Annars kmr hon tappa det o vi får börja om på nytt igen.

Dag 4

Dag 4 - Det här är jag bra på

Mitt självförtorende är väl inte det alldra bästa.. när det gäller sånt här, och säga vad jag är bra. Men jag är väl rätt så bra att inte stressa upp mig vid hästen, och i vanliga fall. Jag är oftast väldigt lugn vid hästen. Och att jag inte ger upp så lätt, om det inte funkar. Utan försöker igen, igen och igen. Jag ger mig inte förän det funkat, men det är ibland då jag ger mig dirket. men det är inte så jätte ofta!

stallet hela eftermiddagen...

Det har inte varit någon uppdatering idag.. Men jag har haft fullt upp hela dagen. Först var det skola, och sen hem snabbt. för att byta om och äta lite. När jag var klar med det, åkte jag och sandra ner till stan och tog bussen till hennes medryttarhästar. Så där har jag varit hela eftermiddagen... Därför ingen uppdatering. Imorgon kommer uppdateringen vara jätte dåligt också.
Jag har först skola, efter det ska jag ner till stan och plugga lite. När klockan är typ fem så ska jag iväg till stallet.
Hoppas verkligen på att jag får rida looydn imorgon!

Dag 3

Dag 3 - Det här behöver jag träna mer på
Det jag verkligen behöver träna är på, är min balans, inte luta mig framåt när jag ska fatta galopp och trampa ner hällen i sigbygglarna. någpt jag lätt glömmer av... Det finns säkert fler saker jag måste träna på, men det är främs det jag måste träna på!
Vissa saker går lätt att träna bort! Medans andra saker tar längre tid. :)
Som ni ser...

regniga borås!

som sagt regna det här idag med.. som vanligt då alltså! Bra start på veckan asså med regn!
Men jag åkte med mamma, vi lämna lillebrorsan o åkte till rebecka då jag skulle gå med henne och evelina till skolan! men ah vi gick o rebecka hade sitt ph som gamla vanliga måndagar. jag hade ett svenska kp, fick mitt skriftliga på svenska steget godkändt och en signatur i loggboken! så nu imon ska jag bara redovisa en liten till del.
Det va även idrott idag, skulle springa runt ramnasjön.. jag, jonna och rebecka gick 4 varv :) duuuktiga cheeyer!
sen så åkte jag hem, plugga lite matte o nu passar jag brorsan med morfar :)
imon ska rebecka med mig till stallet! hennes kamera följer med, ska longera o träna från marken med reme o sen gå en promenad elr ngt med nikita o elvan beroende på hur mörkt det är osv.. men mer uppdatering om det ? 

dagen :)

idag kom tåget 10 min försent till kungsbacka o jag trodde att jag inte skulle hinna med bussen men det gjorde jag precis! tog bussen till borås o sen åkte till gymnastiken.
på friståendet tränade vi lite grunder o sen även vårat fristående. tror det kmr bli fint sen när vi kan det oså :)
sen va det tumbling.. tränade handvolter, rondatar, lite volter och flickisar idag. dock kör jag aldrig flickis hehe ;)
lyckades faktiskt med en bra handvolt idag! riktigt stolt :) sen så körde jag mke rondater som börjar bli lite smått långtråkigt men men ;) mina volter blev oxå bra :DD
sen i stallet så ville ingen häst komma in så alla sprang.. sen fick matilda tag i elvan o jag i nikita o sen reme.. det flöt på som vanligt, reme va lite sisådär konstig i boxen x)
vi gck en promenad, elvan va lite smått tjurig på nikita men nikita gick som om hon va som elvan.. men hon haltade lite.
sen så va det meningen att jag skulle rida reme o matilda elvan men det blev så mörkt o reme va såå tjurig så vi strunta i det..
ska kanske till stallet på tisdag ;)

Göteborg Horse show

Längtar riktigt mycket till februari, för då är det Göteborg Horse Show, 4 dagar efter min föddelsedag ska jag dit. Underbart!

Jan brink och Briar


Dissar!

Jag måste verkligen dissa denna färg på ridbyxor. Tycker inte alls färgen är snygg. Men däremot gillar jag dom andra färgerna på jeansridbyxor! :)

vad jag har tänkt att göra med nikita

jo, jag har tänkt att först få henne att ha ett förtroende för mig o  att hon inte är rädd för mig! Jag kmr gå mke promenader, va i paddocken o leka lite och bara lära känna henne. Sen kmr jag oxå senare börja longera och kanske tömköra.
Men jag vet ju inte hur det blir med henne sen och hur länge hon kmr vara här.. men man får hoppas på det bästa, hon är ju en sjukt gullig liten shettis som borde få sin kärlek och motion som alla andra...!

Dag 2 -

När & varför jag började rida

Jag började rida januari 2009. Det var inget tjatt om det, utan mina föräldrar sa ja direkt typ. Jag började rida för att jag skulle ha någonting att göra på fritiden och inte bara sitta hemma. Jag tyckte det var roligt, så jag gör gärnet och satsar långt inom ridningen!
första gången jag red på ridskolan. Det var också på min favorit häst Löpergutten! :D

Dag 1

- En bild på dina favorithästar

trickträning

trickträning är jätte roligt och här är en video på jossan och hennes shettisar.